Bátran le merni írni, hogy egy gépjármű, legfőképpen egy autó ma már családtagnak számít.

Foglalkozni kell vele, olyan, mint egy gyermek, még ha esti mesét nem is kell neki mondani. Ellenben óvni kell, vigyázni rá, és természetesen „etetni” is kell ahhoz, hogy megfelelően működjön. Üzemanyag nélkül nem működnek, ahogy olaj nélkül sem. Az olaj olyan egy üzemanyaggal működő autónak, mint az embernek a vére, hiszen a szívet a vér hajtja, jelen esetben a motort pedig az olaj. Persze az elektromos autók ez alól kivételek, hiszen ott egyáltalán nem kell foglalkozni ezzel az olajcserés kérdéssel. Mivel a motorban több olyan alkatrész is található, amely összeér mozgás közben, ezért az olajnak, mint kopásgátló kenőanyagnak kiemelten fontos szerepe van. Éppen ezért a megfelelő mennyiségű olaj alapvető feltétele az autó hibátlan és üzemszerű működésének. Azt is fontos tudni, hogy elvezeti a motortérben keletkező hatalmas hőt, ezzel például megakadályozza a motor besülését vagy éppen a túlmelegedését. A mai, modern, korszerű motorokkal felszerelt gépjárművekben is vannak olyan illesztési, szerelési hézagok, amelyeknek a tömítettségét javítja, ami által a motor lényegesen nagyobb, és jobb hatásfokkal dolgozik a gépjárműben. Ezen kívül még az égés folyamata közben többféle savas, illetve lúgos kémhatású anyag is felszabadul, amelyeket szintén az olaj semlegesíti. A motorolajról nyugodtan elmondható, hogy a lelke a gépjárműnek, és ha törődnek vele, vagyis bizonyos időnként, mondjuk maximum 8-10 ezer kilométer futás után rendszeresen lecserélik vagy lecseréltetik, azzal meghosszabbíthatják a motor, valamint a motorban lévő kopó alkatrészek élettartamát. A rendszeres olajcsere segít abban, hogy a lehető legtovább üzemelhessen meghibásodások nélkül a gépjármű, és ugyanazzal a dinamikával és hatékonysággal működjön, mint amikor kihozták a szalonból és megtették az első kilométereiket. Éppen ezért fontos a vezetett szervízkönyv, amelyben, ha nem önök az első tulajdonosok, akkor is le tudják ellenőrizni, hogy a megvásárolni kívánt gépjárműben milyen rendszerességgel cseréltek olajat. Nem csak a motorban szoktak olajat cserélni, hanem például a váltóban is, bár az lényegesen ritkábban esedékes, mint a motorban történő olajcsere. Egy dolog biztos, nem érdemes a rendszeres olajcserével spórolni. 

Napjainkban a modern, korszerű felszereltségű gépjárművekben már elektronikus visszajelző értesíti a gépjárművezetőt arról, ha az olajnyomással vagy az olajszinttel valamilyen probléma adódik. Ez lehet például, ha az olajszint kritikusan alacsony, ami nem jelent jót a motor szempontjából. Amennyiben még ilyen elektronika nincs a gépjárműben, akkor nem árt legalább 1-2 ezer kilométerenként leellenőrizni az olajszintet a nívó pálca segítségével, és meggyőződni arról, hogy a tökéletes és hibátlan működéshez biztosan elegendő olaj van-e a motorban. Minden gépjárműnek van egy ajánlott szervízperiódusa, és amennyiben a két „kötelező” szervíz periódus közben válik szükségessé az olaj utántöltése, abban az esetben kizárólag olyan olajat szabad használni, amilyen a motorban is éppen van. Ez az olaj lehet szintetikus vagy részben szintetikus is, de ami nagyon fontos, hogy a viszkozitásának is azonosnak kell lennie a motorban dolgozó olajjal. Viszont minden gépjármű műszerfalán található az a kis Aladdin csodalámpájára hasonlító kannácska, amikor az pirosan világít, akkor érdemes azonnal félreállni a gépjárművel, és várni egy picit, amíg a motor kihűl, a nívópálca segítségével megnézni, mennyi olaj van a motorban, és amennyiben már nem üzemi hőmérsékletű a motor, abban az esetben le lehet tekerni azt a bizonyos „710” -es alkatrészt, természetesen az olajsapkáról van szó, és ugyanolyan olajat beletölteni a motorba. Átlagosan 4 Liter olajat töltenek vissza egy olajcsere alkalmával, így, ha az a piros lámpa kigyullad a műszerfalon, akkor sok olaj már nincs a gépjárműben. Érdemes tehát mindig egy flakon motorolajat tartani a csomagtartóban, az ilyen esetekre, mert ha azt rátöltik, akkor el tudnak jutni vele a legközelebbi szervízbe egy olajcserére és egy javításra egyaránt, és nem tesznek nagyobb kárt sem a motorban.

A tévhitekkel ellentétben a legmodernebb, legújabb konstrukciójú modelleknek, gépjárműveknek is van egy úgynevezett természetes motorolaj fogyasztásuk, viszont természetesen ez nem okozhat olyan szintű olajszint csökkenést, ami az utántöltést szükségessé tenné. Amennyiben a szokásosnál nagyobb olajveszteséget tapasztalnak, akkor érdemes a gépjárművet szervízbe vinni, mert ott meg tudják állapítani az okát és meg is tudják szüntetni a szivárgást.

Az olajcsere nagyon fontos, mert olyankor a motor is lendületesebb, frissebb lesz.

Nem utolsó sorban, esetleges hibákra is fény derülhet, amit egy elhasználódott tömítés vagy akár egy szűrő is okozhat. Természetesen egy olajcsere alkalmával ezeket is cserélni kell. A szivárgást általában szinte mindig a tömítetlenség okozza. A tömítetlenség lehet külső, akkor az olajteknő tömítésének a hibája, a már említett leeresztő csavar tömítőgyűrűje, vagy a szelepfedél, illetve valamelyik szimering lehet a hiba forrása, ha pedig belső tömítetlenségről van szó, akkor a szelepzár szimering lehet a hiba forrása. Az olajcserével nem szabad spórolni, ezért érdemes jó minőségű olajat vásárolni vagy használni a cseréhez, mert ezzel is segíthetik, hogy a legkevesebb súrlódás és kopás érje a gépjárműnek a szerkezeteit. 

Az olajcsere folyamata általánosságban a következőképpen működik:

  • A motort üzemi hőfokra melegítik, majd leállítják a motort 
  • Az olajleeresztő csavart imbuszkulccsal kihajtják
  • átlagosan 10-15 perc alatt kifolyik a maradék olaj a motorból, az utolsó cseppig hagyják, hogy kicsepegjen
  • Leveszik a szűrőket
  • Miután lefolyt az olaj, az új szűrőket, az olaj és a levegőszűrőt szakszerűen visszahelyezik
  • Imbuszkulccsal rögzítik a csavart, és tömítik
  • Feltöltik a motort a megfelelő mennyiségű és minőségű motorolajjal
  • Leellenőrzik az olajcserét, ellenőrizik a nívópálca segítségével az olajszintet, valamint a csavar és a szűrők tökéletes illeszkedését is

Az olajcsere alkalmával minden esetben az olaj mellett az olajszűrőt és a levegőszűrőt is le kell cserélni.

Az olajszűrő az olajjal elszállított szennyeződéseket fogja fel, hogy ne kerüljön tovább a motorba. Általában hamar elhasználódik, ezért szükséges minden olajcsere során a szűrőt is kicserélni. A levegőszűrő a motor által a környezetből beszívott levegőt tisztítja, amely által védelmet nyújt a motornak a benne található szennyeződésektől, amelyek ronthatnák a motor teljesítményét. A levegőszűrő ellenálló képessége sem örök életű és eltömődése azonnali teljesítménycsökkenéssel is jár. A motor egyszerűen erőtlenné válik, ezért mindig javasoljuk a levegőszűrő cseréjét is. 

A megfelelő motorolaj kiválasztása minden esetben rendkívül fontos.

Ma már ha szakszervízben cseréltetik le a gépjárműben az olajat, akkor ezzel a dologgal természetesen nem kell foglalkozniuk, mert a szerviz ezt megoldja. Ellenben, ha önök vásárolják meg a motorolajat és úgy viszik el a gépjárművet az olajcserére vagy esetleg otthon, házilag végzik ezt a munkafolyamatot, akkor nem árt körültekintően kiválasztani a motorolajat. A motorolaj két fő összetevőből áll. Bázisolajból és adalékból. A bázisolaj határozza meg mindig az olaj minőségét, az adalékok pedig annak kémiai tulajdonságait. Az alapolaj általában ásványi, illetve növényi eredetű és részben vagy teljes mértékben szintetikus. Ezen kívül vannak még a modernebb HC, HR és MC szintézisű bázisolajak is. 

A motorolajok esetében kiemelten fontos figyelembe venni, az olaj viszkozitását, vagyis a folyékonyságát Mivel az olaj különböző hőmérsékleten másképp viselkedik, és hazánkban szélsőségesen változik néha az időjárás, de évszakonként bizonyosan, ezt a gyártóknak is figyelembe kell venniük. Ma már külön téli és nyári időszakra kifejlesztett olajat is választhatnak. Amikor a motorolaj kiválasztására kerül a sor, akkor a motorolaj teljesítményszintje árulhat el a legtöbbet annak minőségéről. Ez általában a viszkozitási index mellett kerül a flakonokon feltüntetésre.

Egy biztos, a megfelelő minőségű motorolaj és a szűrők rendszeres cseréjével, csak nyerhetnek, amit a rendszeres olajcserére elköltenek, azt a motor élettartamának meghosszabbításával vissza is nyerik.