Egy olajcsere a szakavatottak körében nem tartozik a legbonyolultabb autószerelési munkafolyamatok közé.

Éppen ezért sokszor hallom, hogy a gyakorlottabbak és a bátrabbak nekiállnak otthon és lecserélik az autójukon az olajat. Sok-sok évvel ezelőtt ez nagyon trendinek számított, még akkor, amikor tömegével rohangáltak az utakon az egyszerű mechanikával megáldott autók. Persze még ma is vannak olyan autómárkák, amelyeknek az olajcseréje nem számít egy nagyon ördögi feladatnak. Ellenben mondjuk a garancia meg a vezetett szervízkönyv miatt már ez nem mindig ennyire egyszerű. A régebbi évjáratú autók esetében még elmegy egy-egy otthoni olajcsere, de azzal is óvatosan kell már bánni, mert ha nem szakszerűen végzik el a folyamatot, akkor nagyobb károkat okozhatnak az autójukban. Arról nem is beszélve, hogy amennyiben nem erre kijelölt helyen, vagy megfelelő körülmények között végzik, akkor súlyos több százezer forintos bírságot is kiszabhatnak erre a tevékenységre környezetszennyezés címszó alatt. Ma már az olajcseréket a legtöbb esetben szervízben végeztetik el az autótulajdonosok. Nem csak a szakértelem és a biztonság miatt, hanem a fent említett dolgokat is figyelembe veszik. 

Természetesen egy olajcsere a szervizeknek sem tartozik a legnagyobb kihívások közé, de ettől függetlenül egy kifejezetten fontos munka az autó hibátlan működésének a megőrzése és meghosszabbítása érdekében. Ellenben pont a munkadíj és maga az olajcsere miatt sem mindegy, hogy az autót hova viszik olajcserére. Sokak számára a legmegbízhatóbb megoldást jelenti, hogy ha a saját autójuk márkaszervizébe viszik el olajcserére a járművet. Természetesen azzal mindenki tisztában van, hogy szinte minden esetben ez a legdrágább megoldás, legalábbis ami a minőségi – általában gyári – olajat vagy a minőségi szűrőket illeti. Munkadíj szempontjából is. Viszont márkaszervíz, tehát pont azért viszi oda az ember az autóját, mert tudja, és hiszi, hogy az autó mindenből a legjobbat kapja. Ha saját példámból indulok ki, én is egy márkaszervízben voltam, 150 ezres olajcserén, megtapasztalhattam, hogy amit leírtam, az így is van. Az olaj és a szűrők nem tartoztak az „olcsó” kategóriába, és a munkadíj, pontosabban az óradíj is 11.500.- forint volt. Mire a szűrőket és az olajat is kicserélték, addigra csak a munkadíj volt 17.000.- forint. Ebből az árból három évvel ezelőtt egy komplett olajcsere megvolt olajjal, szűrőkkel és munkadíjjal együtt. Azt hozzáteszem, hogy az az autó nem 2.0-es turbódízel, hanem 1.4-es benzines volt, nem 4 éves, hanem 9, és akkor nem márkaszervízben történt meg az olajcsere.

A független márkaszervizekben néhol hasonló munkadíjjal dolgoznak, de azért ennél olcsóbban.

Természetes néha azért autómárkától is függ a munkadíj de nincs akkora különbség, mint a kisebb szervizek munkadíjaihoz képest, és sokszor fix áron határoznak meg egy olajcsere munkadíjat. Azokban a szervizekben, amelyek nem márkaszervizek teljesen más a munkadíj egy olajcsere alkalmával. Sőt, akár hozott anyaggal is érkezhetnek, bár azt fontos tudni, hogy amikor hozott anyaggal dolgozik egy szerviz, abban az esetben sem garanciát, sem pedig felelősséget nem vállalnak a hozott anyagokért. A munkadíj is ettől függően változhat. Általában 4-8.000.- forint körül mozog egy olajcsere óradíja, ha ott vásárolják meg az olajat és a szűrőket is. Amennyiben hozott anyaggal kell dolgozniuk, abban az esetben ez az óradíj emelkedhet. Az is előfordul, hogy bizonyos szervizekben nem óradíjat számolnak fel, hanem fixen meg van szabva, hogy mennyi a munkadíja az olajcserének. Ez nagyon változó tud lenni, általában 6-10.000.- forint környékén szokták megszabni, ha fix az ár, de láttam már 5.000.- forintért is fix áron olajcserét hirdetni. Vannak olyan kisebb autószerelő műhelyek is, ahol még ennél is olcsóbban elvégeznek egy olajcserét, és az egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem végzik jól a munkájukat. Általában 4-6.000.- forint körül elcsíphetnek egy-egy jó szakembert, aki megoldja az olajcserét, de ott nem minden esetben tudnak hozzá helyben olajat és szűrőt is venni. Ilyen esetben, főleg, ha van ilyen ismerős, akkor érdemes beszerezni a motorolajat és az autóhoz való szűrőt is. 

Nem olyan régen olyan olajcsere akcióval is találkoztam, amelynél a szerviz felajánlotta az ügyfélnek, hogy amennyiben náluk, a saját webshopjukból vagy a helyszínen vásárolják meg a motorolajat és a hozzá tartozó szűrőket is, abban az esetben az olajcsere munkadíját teljes mértékben elengedik, tehát ingyenesen elvégzik. Érdemes lehet körbe nézni, amennyiben nem ragaszkodnak hozzá, hogy márkaszervízben cseréltessék le az olajat az autójukban. Napjainkban már egészen jó akciókat lehet kifogni egy olajcsere alkalmával. Természetesen megvannak azok az autók is, amelyeket érdemes csak márkaszervízben szervizeltetni, és ez alól az olajcsere sem kivétel, hiszen egy apró, máshol elkövetett hiba következtében elveszhet a garancia, aminek senki sem örülne igazán. 

Az olajcsere egy nagyon fontos eleme az autó karbantartásával és szervizelésével kapcsolatban.

Nagyon fontos, hogy az rendszeresen megtörténjen. A gyártók általában 30 ezer kilométer után teszik „kötelezővé” a szervízt és az olajcserét, de a szervízben a szakemberek azt mondják, hogy maximum 15 ezer kilométer használat, bár sokan a 8-10 ezret mondják vagy minimum évente egyszer jót tesz a motornak, ha újra le van cserélve a motorolaj. Az biztos, hogy ártani nem fog a motornak, ha rendszeresen és a kellő időben frissítve van egy olajcserével. Amit egy olajcsere alkalmával kifizetnek akár a munkadíjra, akár a minőségi olajra és a szűrőkre az autóban, azt meghálálja a hosszútávú, hibátlan működéssel a motorban. Ne spóroljanak az olajcserén, hosszú távon biztos, hogy nem éri meg.